Радиостанции на живо по интернет - TOP 50 - Македонски

Списък на онлайн радио излъчват безплатно онлайн слушане етера Слушайте радио онлайн. Безплатни онлайн радио. Българското радио. Чужди радиостанции. Слушай радио от чужбина. Български и чуждестранни радиа. Рейтинг на радиата. Радиостанциите в България и света


Нулиране филтри

 1. Лого онлайн радио Радио Роса0
  Радио Роса (Скопье) 
  Фолк / Етно / Кънтри, Македонски, mp3, 128Kbps

  Запознајте го единственото македонско народно радио радио Роса! Нашето радио е единственото кое ја третира и негува македонската народна песна и традиција, македонскиот фолклор со кој се гордееме! 98.1 ФМ Скопје.

 2. Лого онлайн радио Radio 1050
  Radio 105 (Битола) 
  Фолк / Етно / Кънтри, Македонски, mp3, 64Kbps

  Ова радио постои веќе 15 години, зрачи на бранова должина од 100,5 МHz FM и ја покрива територијата на град Битола и повеќето општини околу неа.

 3. Лого онлайн радио Спортско Радио0
  Спортско Радио (Скопье) 
  Новини, Македонски, aac+, 32Kbps

  Спортското радио 90.3 ФМ Скопје емитува исклучиво спортска програма, со повеќе од 15 часовна програма во живо. Концепцијата на Спортското радио е пред се, брзо и точно информирање за сите спортски настани.

 4. Лого онлайн радио Радио Мефф0
  Радио Мефф (Прилеп) 
  Фолк / Етно / Кънтри, Македонски, mp3, 96Kbps

  "Радио Мефф" е посебно интересна радиостаница од причини што истата емитува само македонска музика од сите жанрови но сепак најзастапена е народната музика. 98.7 ФМ Прилеп.

 5. Лого онлайн радио Sky Radio0
  Sky Radio (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Радио Скај е радиостаница на локално ниво во Скопје.

 6. Лого онлайн радио Експрес Радио0
  Експрес Радио (Струмица) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Експрес радио е сместено во самиот центар на градот спроти зградата на Општина Струмица.

 7. Лого онлайн радио Folk Radio0
  Folk Radio (Скопье) 
  Фолк / Етно / Кънтри, Македонски, mp3, 128Kbps

  Фолк радио е едно од првите приватни радија во Скопје. Како Говорно музичко радио емитуваме музика од разни жанрови: рафиниран урбан фолк, македонска изворна и ново компонирана музика и поп музика.

 8. Лого онлайн радио Канал 40
  Канал 4 (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Спортско радио "Канал 4" - електронски медиум кој зрачи на локална радио фрекфенцијата на 107,4 фм во Скопје. Основната дејност на едно спортско радио е да ги емитува информациите од областа на спортот, и тоа во секоја смисла на зборот.

 9. Лого онлайн радио Radio 1060
  Radio 106 (Битола) 
  Поп, Македонски, aac+, 128Kbps

  106-ка е позната по презентирање на најновите хитови, кои ги слушате секогаш прво на 106.6 фм, а потоа на сите други фреквенции. Покрај најновите хитови, неизбежно, тука се и старите добри класики, кои се внимателно одбрани. Битола 106.0 ФМ.

 10. Лого онлайн радио Радио Холидеj0
  Радио Холидеj (Прилеп) 
  Фолк / Етно / Кънтри, Македонски, mp3, 128Kbps

  "Радио Холидеј" е радиостаница која емитува 24 часовна програма од сопствено емитувачко студио поврзано со линк и предавателна опрема лоцирана на периферијата на градот Прилеп.

 11. Лого онлайн радио Радио Лав0
  Радио Лав (Охрид) 
  Поп, Македонски, aac+, 48Kbps

  Радио Лав ја негува македонската култура. Музичката програма е исполнета со музика за сите генерации. На програмата се застапени емисии од документарен и забавен карактер. Охрид 91.5 ФМ.

 12. Лого онлайн радио Super Radio0
  Super Radio (Охрид) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  "Супер Радио" емитува програма од 1992 година и е едно од први комерциjални радио станици во Македониjа. Емитува 24 часа стерео програма од контактен, музичко-забавен и информативен карактер. Охрид 97.0 ФМ.

 13. Лого онлайн радио Радио Браво0
  Радио Браво (Куманово) 
  Поп, Македонски, mp3, 96Kbps

  Музичката програма на БРАВО Радио е комбинација од различни музички стилови, стари и нови. 88.5 ФМ Куманово.

 14. Лого онлайн радио Радио Фортуна0
  Радио Фортуна (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  "Радио Фортуна" преку својот внимателно избран и усогласен тим презентира претежно македоска поп и рок музика, но тука се и неизоставните нумери од екс-ју просторите а посебно застапена е хрватската поп и рок музика. 96.8 ФМ Скопје.

 15. Лого онлайн радио Radio Bravo Blues & Jazz0
  Radio Bravo Blues & Jazz (Куманово) 
  Джаз / Блус, Македонски, mp3, 96Kbps

  Интернет радио станица од БРАВО Радио.

 16. Лого онлайн радио Time FM0
  Time FM (Гевгелия) 
  Поп, Македонски, aac+, 48Kbps

  Радио Тајм ФМ е медиумска куќа која работи веќе 15 години и е единствено, а во исто време и најуспешно радио во гевгелиската околина. Работејќи по светски запишани стандарди, таканаречениот топ 40 формат на радио станица. 93.6 ФМ Гевгелија

 17. Лого онлайн радио Радио Комета0
  Радио Комета (Гостивар) 
  Поп, Македонски, aac+ kh, 32Kbps

  Музичката програма се состои од музика, емисии од забавен карактер, актуелни вести подготвени од екипата, вести кои се презентираат во соработка со BBC на македонски, бизнис информации, спортски вести, топ листи и контакти со слушатели. Гостивар 106.4 ФМ.

 18. Лого онлайн радио Радио Акорд0
  Радио Акорд (Кичево) 
  Поп, Македонски, aac+, 48Kbps

  Програма се емитува музика по избор на слусателите, најнови хитови од македонската и странската музичка сцена и промоција на албуми. Кичево 96.5 ФМ.

 19. Лого онлайн радио Охрид 240
  Охрид 24 (Охрид) 
  Поп, Македонски, aac+, 48Kbps

   

 20. Лого онлайн радио 5 FM0
  5 FM (Велес) - Мој Живот, мое радио
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Радио "5 ФМ" е терестријално радио, чиј програмски сервис е форматиран како „Говорно - музичко радио со претежно забавен општ формат“. "5 ФМ" зрачи во Велес, на фреквенција 107.1 MHz и функционира како локално радио.

 21. Лого онлайн радио Antenna 50
  Antenna 5 (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Антена 5 Радио со идеја Македонија да има совре­мено хит радио со комплетно нов радио израз кое ќе понуди модерна европска програмска концепција. Антена 5 во Македонија го воведе светски најраспространетиот и најуспешниот радио формат- CHR. 95.5 ФМ Скопjе

 22. Лого онлайн радио Канал 770
  Канал 77 (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  "Канал 77" е национална радио мрежа. "Канал 77" е партнерска станица на македонските редакции на "Радио Слободна Европа" и "Гласот на Америка". 89.7 ФМ Скопје.

 23. Лого онлайн радио Александар Македонски0
  Александар Македонски (Кичево) 
  Фолк / Етно / Кънтри, Македонски, aac+, 48Kbps

  Ова е радио кое ја негува Македонската песна и Македонската култура. Нашата цел е многу едноставна, преку брановите на Радио Александар Македонски духовно да го обединиме целиот Македонски народ каде и да е во светот. 106.0 ФМ Кичево.

 24. Лого онлайн радио Angels FM0
  Angels FM (Штип) 
  Поп, Македонски, wma, 128Kbps

  Ако сакате да слушате квалитетна музика, квалитетни вокали и квалитетни информации – вклучете се на нашата фреквенција и уживајте максимално! Ангелски слушатели - закачете ги крилјата кои ние ви ги делиме и... Летајте заедно со нас! 106,4 ФМ Штип

 25. Лого онлайн радио Metropolis Radio0
  Metropolis Radio (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  "Радио Метрополис" емитува 70% македонска поп музика, со што дава значаен придонес во продуцирањето, емитувањето и развојот на македонската забавна музика. Останатите 30% се исполнети со популарна светска, како и музика од соседните држави. 99.4 ФМ Скопjе

 26. Лого онлайн радио Радио Бубамара0
  Радио Бубамара (Скопье) 
  Поп, Македонски, aac+, 64Kbps

  Радио "БубаМара" е формирано во 1994 година. Самото име има мошне богато-широко симболичко значење. Нејзиниот „говор” и се слуша и го слушаат (наслушнуваат). 105.2 ФМ Скопје.

 27. Лого онлайн радио Канал 1030
  Канал 103 (Скопье) 
  Алтернатива, Македонски, mp3, 128Kbps

  Искра светлина во мрачните лавиринти на МРТВ, најголема љубов и зависност, гордост, најдоброто радио на целиот свет, стотројка.

 28. Лого онлайн радио Life Radio0
  Life Radio (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Life Radio Skopje

 29. Лого онлайн радио Jazz FM0
  Jazz FM (Скопье) 
  Джаз / Блус, Македонски, mp3, 128Kbps

  JazzFM е едно невероятно радио базирано в Македония, чиито честоти достигат и до столицата на България - София. Поради огромният интерес от Българска страна решихме да стартираме Българо-Македонска мрежа, а този Блог ще е връзката между двете страни.

 30. Лого онлайн радио Радио МОФ0
  Радио МОФ (Скопье) 
  Денс / Клуб, Македонски, mp3, 128Kbps

  Радио МОФ е интернет радио кое продуцира и споделува музички и информативни содржини кои се достапни на www.radiomof.mk.

 31. Лого онлайн радио City Radio0
  City Radio (Скопье) 
  Инструментална музика, Македонски, aac+ kh, 48Kbps

  "Сити Радио" е музичко радио кое постои од октомври 2002-ра година, а неговата мисија е да го облагороди етерот и да направи своите слушатели да уживаат. 94.7 ФМ Скопје.

 32. Лого онлайн радио Club FM0
  Club FM (Скопье) 
  Денс / Клуб, Македонски, mp3, 128Kbps

  Club FM е релативно ново градско радио, кое можете да го слушате на фреквенцијата 103.4 во Скопје. Идејата на радиото е да го поттикне културниот прогрес, со цел да се доближат новите музички текови до животните навики и сваќања на младите луѓе.

 33. Лого онлайн радио Зона М10
  Зона М1 (Скопье) 
  Поп, Македонски, aac+, 48Kbps

  Програмската шема на Зона М1 Радио е разновидна, богата со контактни емисии, информации, вести и друго. 104.4 ФМ Скопје.

 34. Лого онлайн радио УКЛО ФМ0
  УКЛО ФМ (Битола) 
  Поп, Македонски, ogg, 128Kbps

  Радио на Универзитетот "Св.Климент Охридски" - Битола УКЛО ФМ 90,8 е отворен медиум за сите заинтересирани студенти кој што сакаат активно да учествуваат во креирањето на програмата,да известуваат и соработуваат.

 35. Лого онлайн радио Galaxy Radio0
  Galaxy Radio (Кавадарци) 
  Поп, Македонски, aac+, 32Kbps

  Galaxy Радио е локална приватна станица, која емитува 24 часовна програма за регионот на Кавадарци, Неготино и Демир Капија.

 36. Лого онлайн радио Радио Кавадарци0
  Радио Кавадарци (Кавадарци) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  За оние кои веруваат во моќта на радиото...

 37. Лого онлайн радио Радио Кочани0
  Радио Кочани (Кочани) 
  Поп, Македонски, wma, 64Kbps

  Радио Кочани е локално радио од информативен, едукативен и забавен карактер. Неговата чујност е во 4 општини (Кочани, Зрновци, Виница, Чешиново-Облешево)

 38. Лого онлайн радио Радио Медисон0
  Радио Медисон (Кичево) 
  Поп, Македонски, aac+ kh, 48Kbps

  Радио Медисон Кичево

 39. Лого онлайн радио Радио Плеj0
  Радио Плеj (Струга) 
  Поп, Македонски, aac+, 128Kbps

  Радио Плеj Струга 90.4 ФМ.

 40. Лого онлайн радио Радио Плеj0
  Радио Плеj (Струга) 
  Поп, Македонски, aac+, 48Kbps

  Радио Плеj Струга 90.4 ФМ.

 41. Лого онлайн радио Pro FM0
  Pro FM (Гостивар) 
  Поп, Македонски, aac+ kh, 48Kbps

  Радио „Pro FM” е приватна радиостаница, која емитува 24 часовна програма на албански и турски јазици за Гостивар, Тетово и регионот.

 42. Лого онлайн радио Пулс Радио0
  Пулс Радио (Неготино) 
  Поп, Македонски, mp3, 112Kbps

  "Пулс Радио" постои од септември 2011 година, а неговата мисија е да го облагороди етерот и да направи своите слушатели да уживаат. Ваше Радио... Ваш единствен вистински пријател ! Неготино 100.5 ФМ.

 43. Лого онлайн радио УГД ФМ0
  УГД ФМ (Штип) 
  Поп, Македонски, mp3, 192Kbps

  Непрофитна радиодифузна установа која работи во состав на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип. „УГД ФМ“ има дозвола за работа од Советот за радиодифузија на Р. Македонија, врз основа на која добивме фреквенција за емитување на програмата.

 44. Лого онлайн радио Радио Штип0
  Радио Штип (Штип) 
  Новини, Македонски, wma, 128Kbps

   

 45. Лого онлайн радио Radio Vmro0
  Radio Vmro (Македония) 
  Фолк / Етно / Кънтри, Македонски, mp3, 128Kbps

  Radio Vmro Makedonija

 46. Лого онлайн радио Студент ФМ0
  Студент ФМ (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Приоритет во програмата за работата на радиото ке биде целокупниот образовен процес во Република Северна Македонија, сите проблеми поврзани за и околу образовниот процес, работата на студентскиот парламент, работата на сите студентски активности и проекти

 47. Лого онлайн радио Радио Слободна Македонија0
  Радио Слободна Македонија (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Радио Слободна Македонија“ е национално радио кое ќе оди на целата територијата на Македонија од говорно музички формат на кое свои емисии и прилози ќе имаат најпознатите македонски радио и ТВ водители, актери, новинари и познати естрадни фаци.

 48. Лого онлайн радио Radio Fama0
  Radio Fama (Тетово) 
  Поп, Македонски, mp3, 48Kbps

  Radio " FAMA " - Tetove ju sherben dhe i mbulon me radio sinjal kualitativ qytetet Tetove dhe Gostivar ne numer afersisht 350.000 degjues potencial.

 49. Лого онлайн радио Radio Zhelina0
  Radio Zhelina (Тетово) 
  Поп, Македонски, mp3, 64Kbps

  Radio Zhelina, Nje hap me afer vendlindjes tuaj...

 50. Лого онлайн радио Радио 5 Чоки0
  Радио 5 Чоки (Прилеп) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Радио 5 Чоки Прилеп

Добави онлайн радио

Страници: 12


Изберете опции Изберете език за излъчване
Interface language:
rus ukr eng bel bul ces deu est hun kaz lav pol ita fra por srp ron tur
All streams