Radio stanice uživo - TOP 50 - Македонски

Preko 10000 stanica rasporedjenih po žanrovima. Srpski radio. Radio uživo preko interneta.


Resetuj filtri

 1. Логотип Пулс Радио0
  Пулс Радио (Неготино) 
  Поп, Македонски, aac+, 48Kbps

  "Пулс Радио" постои од септември 2011 година, а неговата мисија е да го облагороди етерот и да направи своите слушатели да уживаат. Ваше Радио... Ваш единствен вистински пријател ! Неготино 100.5 ФМ.

 2. Логотип Sky Radio0
  Sky Radio (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Радио Скај е радиостаница на локално ниво во Скопје.

 3. Логотип Radio 1050
  Radio 105 (Битола) 
  Фолк музика, Македонски, mp3, 64Kbps

  Ова радио постои веќе 15 години, зрачи на бранова должина од 100,5 МHz FM и ја покрива територијата на град Битола и повеќето општини околу неа.

 4. Логотип Експрес Радио0
  Експрес Радио (Струмица) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Експрес радио е сместено во самиот центар на градот спроти зградата на Општина Струмица.

 5. Логотип Folk Radio0
  Folk Radio (Скопье) 
  Фолк музика, Македонски, mp3, 128Kbps

  Фолк радио е едно од првите приватни радија во Скопје. Како Говорно музичко радио емитуваме музика од разни жанрови: рафиниран урбан фолк, македонска изворна и ново компонирана музика и поп музика.

 6. Логотип Канал 40
  Канал 4 (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Спортско радио "Канал 4" - електронски медиум кој зрачи на локална радио фрекфенцијата на 107,4 фм во Скопје. Основната дејност на едно спортско радио е да ги емитува информациите од областа на спортот, и тоа во секоја смисла на зборот.

 7. Логотип Radio 1060
  Radio 106 (Битола) 
  Поп, Македонски, aac+, 128Kbps

  106-ка е позната по презентирање на најновите хитови, кои ги слушате секогаш прво на 106.6 фм, а потоа на сите други фреквенции. Покрај најновите хитови, неизбежно, тука се и старите добри класики, кои се внимателно одбрани. Битола 106.0 ФМ.

 8. Логотип Радио Холидеj0
  Радио Холидеj (Прилеп) 
  Фолк музика, Македонски, mp3, 128Kbps

  "Радио Холидеј" е радиостаница која емитува 24 часовна програма од сопствено емитувачко студио поврзано со линк и предавателна опрема лоцирана на периферијата на градот Прилеп.

 9. Логотип Радио Лав0
  Радио Лав (Охрид) 
  Поп, Македонски, aac+ kh, 64Kbps

  Радио Лав ја негува македонската култура. Музичката програма е исполнета со музика за сите генерации. На програмата се застапени емисии од документарен и забавен карактер. Охрид 91.5 ФМ.

 10. Логотип Спортско Радио0
  Спортско Радио (Скопье) 
  Вести, Македонски, aac+, 32Kbps

  Спортското радио 90.3 ФМ Скопје емитува исклучиво спортска програма, со повеќе од 15 часовна програма во живо. Концепцијата на Спортското радио е пред се, брзо и точно информирање за сите спортски настани.

 11. Логотип Super Radio0
  Super Radio (Охрид) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  "Супер Радио" емитува програма од 1992 година и е едно од први комерциjални радио станици во Македониjа. Емитува 24 часа стерео програма од контактен, музичко-забавен и информативен карактер. Охрид 97.0 ФМ.

 12. Логотип Радио Браво0
  Радио Браво (Куманово) 
  Поп, Македонски, mp3, 96Kbps

  Музичката програма на БРАВО Радио е комбинација од различни музички стилови, стари и нови. 88.5 ФМ Куманово.

 13. Логотип Радио Фортуна0
  Радио Фортуна (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  "Радио Фортуна" преку својот внимателно избран и усогласен тим презентира претежно македоска поп и рок музика, но тука се и неизоставните нумери од екс-ју просторите а посебно застапена е хрватската поп и рок музика. 96.8 ФМ Скопје.

 14. Логотип Radio Bravo Blues & Jazz0
  Radio Bravo Blues & Jazz (Куманово) 
  Џез / Блуз, Македонски, mp3, 96Kbps

  Интернет радио станица од БРАВО Радио.

 15. Логотип Time FM0
  Time FM (Гевгелия) 
  Поп, Македонски, aac+, 48Kbps

  Радио Тајм ФМ е медиумска куќа која работи веќе 15 години и е единствено, а во исто време и најуспешно радио во гевгелиската околина. Работејќи по светски запишани стандарди, таканаречениот топ 40 формат на радио станица. 93.6 ФМ Гевгелија

 16. Логотип Радио Комета0
  Радио Комета (Гостивар) 
  Поп, Македонски, aac+ kh, 32Kbps

  Музичката програма се состои од музика, емисии од забавен карактер, актуелни вести подготвени од екипата, вести кои се презентираат во соработка со BBC на македонски, бизнис информации, спортски вести, топ листи и контакти со слушатели. Гостивар 106.4 ФМ.

 17. Логотип Радио Акорд0
  Радио Акорд (Кичево) 
  Поп, Македонски, aac+, 48Kbps

  Програма се емитува музика по избор на слусателите, најнови хитови од македонската и странската музичка сцена и промоција на албуми. Кичево 96.5 ФМ.

 18. Логотип Охрид 240
  Охрид 24 (Охрид) 
  Поп, Македонски, aac+ kh, 48Kbps

   

 19. Логотип 5 FM0
  5 FM (Велес) - Мој Живот, мое радио
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Радио "5 ФМ" е терестријално радио, чиј програмски сервис е форматиран како „Говорно - музичко радио со претежно забавен општ формат“. "5 ФМ" зрачи во Велес, на фреквенција 107.1 MHz и функционира како локално радио.

 20. Логотип Antenna 50
  Antenna 5 (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Антена 5 Радио со идеја Македонија да има совре­мено хит радио со комплетно нов радио израз кое ќе понуди модерна европска програмска концепција. Антена 5 во Македонија го воведе светски најраспространетиот и најуспешниот радио формат- CHR. 95.5 ФМ Скопjе

 21. Логотип Канал 770
  Канал 77 (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  "Канал 77" е национална радио мрежа. "Канал 77" е партнерска станица на македонските редакции на "Радио Слободна Европа" и "Гласот на Америка". 89.7 ФМ Скопје.

 22. Логотип Александар Македонски0
  Александар Македонски (Кичево) 
  Фолк музика, Македонски, aac+ kh, 48Kbps

  Ова е радио кое ја негува Македонската песна и Македонската култура. Нашата цел е многу едноставна, преку брановите на Радио Александар Македонски духовно да го обединиме целиот Македонски народ каде и да е во светот. 106.0 ФМ Кичево.

 23. Логотип Радио Роса0
  Радио Роса (Скопье) 
  Фолк музика, Македонски, mp3, 128Kbps

  Запознајте го единственото македонско народно радио радио Роса! Нашето радио е единственото кое ја третира и негува македонската народна песна и традиција, македонскиот фолклор со кој се гордееме! 98.1 ФМ Скопје.

 24. Логотип Angels FM0
  Angels FM (Штип) 
  Поп, Македонски, wma, 128Kbps

  Ако сакате да слушате квалитетна музика, квалитетни вокали и квалитетни информации – вклучете се на нашата фреквенција и уживајте максимално! Ангелски слушатели - закачете ги крилјата кои ние ви ги делиме и... Летајте заедно со нас! 106,4 ФМ Штип

 25. Логотип Metropolis Radio0
  Metropolis Radio (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  "Радио Метрополис" емитува 70% македонска поп музика, со што дава значаен придонес во продуцирањето, емитувањето и развојот на македонската забавна музика. Останатите 30% се исполнети со популарна светска, како и музика од соседните држави. 99.4 ФМ Скопjе

 26. Логотип Радио Бубамара0
  Радио Бубамара (Скопье) 
  Поп, Македонски, aac+, 64Kbps

  Радио "БубаМара" е формирано во 1994 година. Самото име има мошне богато-широко симболичко значење. Нејзиниот „говор” и се слуша и го слушаат (наслушнуваат). 105.2 ФМ Скопје.

 27. Логотип Канал 1030
  Канал 103 (Скопье) 
  Алтернативна музика, Македонски, mp3, 128Kbps

  Искра светлина во мрачните лавиринти на МРТВ, најголема љубов и зависност, гордост, најдоброто радио на целиот свет, стотројка.

 28. Логотип Life Radio0
  Life Radio (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Life Radio Skopje

 29. Логотип Jazz FM0
  Jazz FM (Скопье) 
  Џез / Блуз, Македонски, mp3, 128Kbps

  JazzFM е едно невероятно радио базирано в Македония, чиито честоти достигат и до столицата на България - София. Поради огромният интерес от Българска страна решихме да стартираме Българо-Македонска мрежа, а този Блог ще е връзката между двете страни.

 30. Логотип Радио МОФ0
  Радио МОФ (Скопье) 
  Данце, Македонски, mp3, 128Kbps

  Радио МОФ е интернет радио кое продуцира и споделува музички и информативни содржини кои се достапни на www.radiomof.mk.

 31. Логотип City Radio0
  City Radio (Скопье) 
  Инструментална музика, Македонски, aac+ kh, 48Kbps

  "Сити Радио" е музичко радио кое постои од октомври 2002-ра година, а неговата мисија е да го облагороди етерот и да направи своите слушатели да уживаат. 94.7 ФМ Скопје.

 32. Логотип Club FM0
  Club FM (Скопье) 
  Данце, Македонски, mp3, 128Kbps

  Club FM е релативно ново градско радио, кое можете да го слушате на фреквенцијата 103.4 во Скопје. Идејата на радиото е да го поттикне културниот прогрес, со цел да се доближат новите музички текови до животните навики и сваќања на младите луѓе.

 33. Логотип Зона М10
  Зона М1 (Скопье) 
  Поп, Македонски, aac+, 48Kbps

  Програмската шема на Зона М1 Радио е разновидна, богата со контактни емисии, информации, вести и друго. 104.4 ФМ Скопје.

 34. Логотип УКЛО ФМ0
  УКЛО ФМ (Битола) 
  Поп, Македонски, ogg, 128Kbps

  Радио на Универзитетот "Св.Климент Охридски" - Битола УКЛО ФМ 90,8 е отворен медиум за сите заинтересирани студенти кој што сакаат активно да учествуваат во креирањето на програмата,да известуваат и соработуваат.

 35. Логотип Galaxy Radio0
  Galaxy Radio (Кавадарци) 
  Поп, Македонски, aac+, 32Kbps

  Galaxy Радио е локална приватна станица, која емитува 24 часовна програма за регионот на Кавадарци, Неготино и Демир Капија.

 36. Логотип Радио Кавадарци0
  Радио Кавадарци (Кавадарци) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  За оние кои веруваат во моќта на радиото...

 37. Логотип Радио Кочани0
  Радио Кочани (Кочани) 
  Поп, Македонски, wma, 64Kbps

  Радио Кочани е локално радио од информативен, едукативен и забавен карактер. Неговата чујност е во 4 општини (Кочани, Зрновци, Виница, Чешиново-Облешево)

 38. Логотип Radio Lakosta0
  Radio Lakosta (Виница) 
  Поп, Македонски, aac+, 48Kbps

  Radio Lakosta Vinica. Muzika 24 casa samo za vas.

 39. Логотип Радио Медисон0
  Радио Медисон (Кичево) 
  Поп, Македонски, aac+ kh, 48Kbps

  Радио Медисон Кичево

 40. Логотип Радио Мефф0
  Радио Мефф (Прилеп) 
  Фолк музика, Македонски, mp3, 96Kbps

  "Радио Мефф" е посебно интересна радиостаница од причини што истата емитува само македонска музика од сите жанрови но сепак најзастапена е народната музика. 98.7 ФМ Прилеп.

 41. Логотип Радио Плеj0
  Радио Плеj (Струга) 
  Поп, Македонски, aac+, 128Kbps

  Радио Плеj Струга 90.4 ФМ.

 42. Логотип Радио Плеj0
  Радио Плеj (Струга) 
  Поп, Македонски, aac+, 48Kbps

  Радио Плеj Струга 90.4 ФМ.

 43. Логотип Pro FM0
  Pro FM (Гостивар) 
  Поп, Македонски, aac+ kh, 48Kbps

  Радио „Pro FM” е приватна радиостаница, која емитува 24 часовна програма на албански и турски јазици за Гостивар, Тетово и регионот.

 44. Логотип УГД ФМ0
  УГД ФМ (Штип) 
  Поп, Македонски, mp3, 192Kbps

  Непрофитна радиодифузна установа која работи во состав на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип. „УГД ФМ“ има дозвола за работа од Советот за радиодифузија на Р. Македонија, врз основа на која добивме фреквенција за емитување на програмата.

 45. Логотип Радио Штип0
  Радио Штип (Штип) 
  Вести, Македонски, wma, 128Kbps

   

 46. Логотип Radio Vmro0
  Radio Vmro (Македония) 
  Фолк музика, Македонски, mp3, 128Kbps

  Radio Vmro Makedonija

 47. Логотип Студент ФМ0
  Студент ФМ (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Приоритет во програмата за работата на радиото ке биде целокупниот образовен процес во Република Северна Македонија, сите проблеми поврзани за и околу образовниот процес, работата на студентскиот парламент, работата на сите студентски активности и проекти

 48. Логотип Радио Слободна Македонија0
  Радио Слободна Македонија (Скопье) 
  Поп, Македонски, mp3, 128Kbps

  Радио Слободна Македонија“ е национално радио кое ќе оди на целата територијата на Македонија од говорно музички формат на кое свои емисии и прилози ќе имаат најпознатите македонски радио и ТВ водители, актери, новинари и познати естрадни фаци.

 49. Логотип Radio Fama0
  Radio Fama (Тетово) 
  Поп, Македонски, mp3, 48Kbps

  Radio " FAMA " - Tetove ju sherben dhe i mbulon me radio sinjal kualitativ qytetet Tetove dhe Gostivar ne numer afersisht 350.000 degjues potencial.

 50. Логотип Radio Zhelina0
  Radio Zhelina (Тетово) 
  Поп, Македонски, mp3, 64Kbps

  Radio Zhelina, Nje hap me afer vendlindjes tuaj...

Dodajte radio

Stranica: 12


Rođendani radio stanica
Danas - October, 1

2004
Első Pesti Egyetemi Rádió (Будапешт)
2016
DFM (Соликамск)
2014
Energy (Иваново)
2016
Energy (Нальчик)
2010
FM Галичина (Червоноград)
2014
iT FM (Санкт-Петербург)
2019
Love Radio (Бийск)
2019
Love Radio Бийск (Россия)
2011
Only music (Киев)
2008
Radio 8 (Сараево)
2014
Rádio Anténa Rock (Братислава)
1997
Star FM (Берлин)
2007
Voice of Abkhazia (Тбилиси)
1997
YLE X3M (Таллинн)
2004
Авторадио (Липецк)
2007
Авторадио (Пермь)
2004
Авторадио (Волгоград)
2012
Авторадио (Мукачево)
2013
Авторадио (Нижний Тагил)
2012
Авторадио (Белореченск)
2008
Авторадио (Шадринск)
2012
Азовская столица (Мариуполь)
2006
Белорусское радио. Культура (Витебск)
2008
Бизнес Радио (Киев)
1998
Водий Садоси (Эхо Долины) (Ташкент)
2016
Восток России (Комсомольск-на-Амуре)
2013
Детское радио (Новокузнецк)
2017
Дорожное Радио (Печора)
2017
Дорожное радио (Приморско-Ахтарск)
2015
Дорожное Радио (Тула)
1993
Европа Плюс (Ярославль)
1997
Европа Плюс (Калуга)
2014
Звезда (Красноярск)
2014
Звезда (Курган)
2018
Звезда (Ржев)
2015
Комсомольская правда (Севастополь)
2017
Марий Эл (Йошкар-Ола)
2007
Маяк (Санкт-Петербург)
2016
Маяк (Махачкала)
2016
Маяк (Сыктывкар)
2010
МСМ (Иркутск)
2015
Народное радио (Минск)
2018
Новое радио (Брянск)
2018
Питер ФМ (Ефремов)
1998
Радио 2x2 / Дважды два (Ульяновск)
2005
Радио 7 (Иркутск)
2014
Радио Ваня (Брянск)
2018
Радио Ваня (Ижевск)
2013
Радио Голос Бирмы (Россия)
2011
Радио Дача (Мончегорск)
2010
Радио Мир (Ставрополь)
2012
Радио Мир (Бийск)
2012
Радио Мир (Таганрог)
2009
Радио Рекорд (Омск)
2012
Радио Рекорд (Юрга)
2018
Радио Рекорд (Михайловка)
2015
Радио России (Новосибирск)
2016
Радио России (Новокузнецк)
2016
Радио России (Междуреченск)
2016
Радио России (Рыбинск)
2016
Радио России / ГТРК Коми гор (Сыктывкар)
1999
Радио СВ (Петропавловск-Камчатский)
2014
Радио СИ (Серов)
2014
Радио Спутник Армения (Ереван)
2013
Радио Хорошее FM - Хорошие Песни (Москва)
2016
РадиоМарка (Россия)
2011
Родное Радио (Заречный)
2011
Родное Радио (Пенза)
2014
Рок ФМ (Арзамас)
2001
РСН (Москва)
2016
Русское Радио (Сосновый Бор)
1996
Русское Радио (Ярославль)
2004
Русское Радио (Белгород)
2013
Русское Радио (Асбест)
2016
Феличита (Россия)
2001
Хіт FM (Запорожье)
2000
Хит ФМ (Набережные Челны)
2008
Хит ФМ (Димитровград)
2012
Христианское радио Сити Эдем (Москва)
2008
Шансон (Димитровград)
2012
Шансон (Магадан)
2011
Юмор ФМ (Курган)
2014
Юмор ФМ (Ноябрьск)
2015
Юмор ФМ (Уфа)

Čestitam!

Radio opcije Jezik emitovanja
Interface language:
rus ukr eng bel bul ces deu est hun kaz lav pol ita fra por srp ron tur
Sve radio stanice na sajtu